Undeva, cândva în negura timpului, nu se ştie de ce, nu se ştie cum, într-un pliu ontologic a luat fiinţă printre altele şi planeta asta numită Terra... voi mai credeţi în povestea din Cartea carţilor?... deci s-o scurtăm să nu se răcească cafeaua, se pune întrebarea avem o planetă ce face cu/pe ea?..unde am ajuns după 12 miliarde de ani noi, toţi cei ce au fost, sunt şi cei ce vor fi.. am făcut doar umbră pe această mămăligă fierbinte... ne pretindem civilizaţi, tehnologizaţi, informaţi... dar dacă îţi focusezi puţin atenţia şi neuronii şi te uiţi în jur sau dacă dai un zapping pe CNN, BBC, ALJAZEERA plus un surfing pe net parcă am fi tot în antichitate, în plină glorie a Imperiului Roman asistând la o bătălie între gladiatori... diferenţa este că astăzi există un alt imperiu sau mai multe şi bineînţeles mai mulţi cetăţeni în satul global cu drepturi depline...cetăţeni orbiţi de pâinea si circul oferite de societăţile supra-industrializate aflate acum în
plină criză financiară... Faţa lumii afişează o mască şocată şi poartă un creier spălat de atâtea şi atâtea reclame... „Ferma animalelor” se reinventează şi se repune în şcena singură ca un cancer, iar BigBrother ne supraveghează cu privirea rece a ochiului de sticlă ca nu cumva vreunul dintre cetăţeni să deranjeze sistemul monoton al vieţii cotidiene...un gând mai am de spus cetăţenilor din satul global: unde vă e coloana vertebrală de faceţi genoflexiuni în faţa „Ideii”, vă pretindeţi cultivaţi dar nu sunteţi decât electrocutaţi, spălaţi şi îmbălsămaţi în tubul catodic habitaţi...
plină criză financiară... Faţa lumii afişează o mască şocată şi poartă un creier spălat de atâtea şi atâtea reclame... „Ferma animalelor” se reinventează şi se repune în şcena singură ca un cancer, iar BigBrother ne supraveghează cu privirea rece a ochiului de sticlă ca nu cumva vreunul dintre cetăţeni să deranjeze sistemul monoton al vieţii cotidiene...un gând mai am de spus cetăţenilor din satul global: unde vă e coloana vertebrală de faceţi genoflexiuni în faţa „Ideii”, vă pretindeţi cultivaţi dar nu sunteţi decât electrocutaţi, spălaţi şi îmbălsămaţi în tubul catodic habitaţi...
Cosmin Zoica. (ian.2009)
| Comments |
|
|
||||||||
|
||||||||
|
||||||||
|
||||||||